در واقع بیمه ای بنام بیمه زلزله به تنهایی تا به امروز وجود ندارد و زلزله را در غالب پوشش اضافی بیمه آتش سوزی ارائه می دهند.قبل از ورود به بحث بیمه زلزله و مزایای آن لازم است تعریف کوتاهی از زلزله ارائه نماییم .زلزله یا زمینلرزه به لرزش و جنبش زمین اطلاق می گردد که به علّت آزاد شدن انرژی ناشی از حرکت سریع در گسلهای پوستهٔ زمین در مدّتی کوتاه با اثراتی بلند مدت روی میدهد. محلّی که منشأ زمینلرزه است و انرژی از آنجا خارج میشود را کانون ژرفی زلزله ، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمینلرزه میگویند. زلزله واژهای از ریشه عربی زلزل به معنی لرزش است. و در زبان شیوای پارسی زلزله را بومهن مینامیدند که برگرفته از بوممثنه مرکب از بوم (زمین) و مثنه (حرکت) به معنی حرکت زمین است.
پوشش بیمه زلزله بیمه ایران
در پوشش بیمه زلزله بیمه ایران که بعنوان خطرات تبعی بیمه آتش سوزی ارائه می گردد،هر نوع زیان مالی کلی یا جزئی به ساختمان تاسیسات ، اثاثیه که ناشی از وقوع زمین لرزه باشد و در پوشش بیمه آتش سوزی درخواست شده باشد تامین می گردد.البته در بیمه نامه هایی مانند بیمه آتش سوزی طرح حامی بیمه ایران هر آنچه که یک زلزله زده نیاز داردپیش بینی شده است
شاید این سوال پیش بیاید که هزینه بیمه زلزله چگونه محاسبه می شود؟
در واقع قیمت بیمه زلزله به عوامل زیر بستگی دارد:
-شهر یا منطقه جغرافیایی محل مورد بیمه
بر اساس وجود گسل ها و ساختار زمین شناسی ، شهر های ایران از نظر احتمال وقوع زمین لرزه به ۵ منطقه اصلی تقسیم بندی شده اند:
منطقه ۱ ایران(حداقل خطر): اصفهان ، مرکزی ، همدان ،…
منطقه ۲ ایران (خطر متوسط): یزد ، شهرکرد، ابهر ، سوسنگرد ،…
منطقه ۳ ایران (خطر زیاد): اهواز ، مشهد ، بوشهر ، فریمان ،…
منطقه ۴ایران (حداکثر خطر) : تهران ، قم ، قزوین ، کرمانشیراز، زاهدان ، زنجان ، ایلام ، تبریز، گرگان ، رشت ، خرم آباد ، ساری، کیش،…
بدیهی است نرخ حق بیمه و قیمت بیمه زلزله در شهرهای پرخطر بیشتر از شهرهای کم خطر است در سیستم صدور شرکت سهامی بیمه ایران نرخ کلیه مناطق محاسبه و اعلام گردیده است.
– نوع سازه و اسکلت محل بیمه
البته داشتن استحکام و استقامت یک سازه یا ساختمان در برابر لرزش های زلزله، کاملا وابسته به نوع اسکلت ساختمان دارد که هر قدر از لحاظ ساختاری محکم تر باشد، ریسک کمتری داشته و طبیعی است که حق بیمه کمتری را نیز پرداخت می کند. دسته بندی که برای سازه های ساختمانی در شرکت های بیمه انجتم گرفته به شرح زیر است.
-سازه های مطابق با آیین نامه ۲۸۰۰ (آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله)امن ترین سازه
-سازه های بتن یا سوله
-سازه های اسکلت فلزی
-سازه های گلی و آجری (پرخطر ترین سازه)
-ارزش محل مورد بیمه و سرمایه
حق بیمه زلزله بر اساس سرمایه مورد بیمه تعریف می شود که با افزایش میزان سرمایه، میزان حق بیمه نیزافزایش خواهد یافت.
میزان فرانشیز در بیمه زلزله :
همانطور که می دانید فرانشیز در واقع همان سهم بیمه گذار از خسارات احتمالی است که با افزایش فرانشیز حق بیمه کاهش می یابد. میزان دقیق فرانشیز بستگی به نظر کارشناس بیمه بعد از مشاهده محل بیمه مشخص می شود.البته برخی از طرحهای حمایتی در بیمه ایران ممکن است بدون فرانشیز ارائه شود
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران که بر طبق قانون می تواند استاندارد رسمی فرآورده ها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید.امروزه پروتکلها و آیین نامه های جدیدی در این سازمان در جهت افزایش کیفیت ساختمانها در برابر زلزله ارائه گردیده است.
با بیمه آتش سوزی با پوشش تکمیلی خطر زلزله بیمه ایران با پرداخت مبلغی اندک آرامش را برای خود و خانواده به ارمغان آورید؟؟؟؟؟
با اشاره بر روی لینک زیر و درخواست مشاوره بیمه آتشسوزی با پوشش تکمیلی خطر زلزله کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لینک درخواست مشاوره رایگان بیمه آتش سوزی و بیمه زلزله بیمه ایران